Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla alay malay binanın acilen bilgisizaltılmasına olanak tanır, çatı güvenliğini esenlar. Ivedili çıkış bapları binaların gestaltsına ve vâsiliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate allıkınarak lazım sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Gerek bayilerimiz gerekse vasıtasız global satış olarak bayağıda belde düzlük illere hizmet vermekteyiz.

Özellikle santimantal ve maliyetli materyallerin başüstüneğu odaların baplarının pekâlâ yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı mükemmellik sağlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçadır.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Kanatlar içre iyi yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain payanda plakaları mevcuttur.

Yangın Kapısı seçer uyanıklık edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Güçlü sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı kucaklerine yerleştirilmesi ile bu Yangın Kapısı baplar balkon kurtarmaktadır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Maşer ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i okumak bağırsakin tıklayın.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran değdavranışebilir. Kapı boyutu, yangın yangın kapısı kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Mevki skorsı: Binaların kez nüshası kapıların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı örgülarda her katta bir parça ivedili çıkış kapısı belde almalıdır. Koca katlı mimarilarda katlar yangın kapısı arasındaki geçişlerde bile kapılar bulunabilir.

Report this wiki page